Карлово: Д-р Емил Кабаиванов се срещна с предишни ръководители на общината

Кметът на община Карлово и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов покани на среща предишни кметове, заместник-кметове, секретари на общината и председатели на Общинския съвет. Срещата бе по повод Деня на българската община – 12 октомври.

В неформален разговор, състоял се в сърцето на „Старинно Карлово“ – Бухаловия хан – д-р Кабаиванов засвидетелства уважението си към всички предишни ръководители на общината и отбеляза, че устойчивото развитие на Карлово и региона се дължи до голяма степен на приемствеността в управлението му. Кметът сподели с предшествениците си вижданията си за опазване и популяризиране на културно-историческото наследство на карловския край, развитието на културния туризъм и перспективите за осигуряване на квалифицирана работна ръка за нуждите на бизнеса. Д-р Кабаиванов лансира идеята за разкриване на специализирани паралелки в средните училища, за да се преодолее липсата на кадри.

На 12 октомври 1882 година в Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление, делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.

Свързани статии