Карлово: 9 май е символ на човешкото самосъзнание

В Карлово, на площад „20-ти юли“, тържествено бе отбелязан 9-ти май – Ден на Европа и годишнина от края на Втората световна война. Музикалните изпълнения на военния духов оркестър допринесоха за празничното настроение на всички присъстващи на събитието.

Само 5 години след края на Втората световна война, Робърт Шуман смело предлага на разрушена Европа, на довчерашни врагове, с общи усилия да възкресят един нов и различен свят, чиято сила да бъде човешкото достойнство, икономическата изгода и взаимопомощ. Ето защо, 9-ти май е символ на човешкото самоосъзнаване, на волята за съюз между европейските държави, основан на принципа за зачитане и подпомагане, защото паметта за миналото е залог за случващото се днес.

Цветя пред паметника на площад „20-ти юли“ поднесоха народният представител Веска Ненчева, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов, заместник-кметът Стойо Карагенски, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, общински съветници, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, десетки граждани.

Свързани статии