Каравеловската сватба с премиера в Карлово, стотици аплодираха лентата/ВИДЕО/

Премиера на художествения филм „Каравеловската сватба-100 години по-късно, както преди век“, бе представена в Карлово. Стотици дойдоха да аплодират труда на самодейците, на операторите, на кмета на селото Славка Червенкова и на Сдружение „Любен Каравелов“, по чиято идея е създадена лентата. Целта е да се покаже българската обредност, традициите и обичаите на местните. Над сто души са участниците във филма, всички те са обединени около каузата да оставят история на поколенията.

Във филма участват много деца, най-малките са 5-месечният Златомир Петков и 9-месечният Петър Чавдаров. Цялата лента е изградена по спомените на столетницата на селото-104-годишната баба Гена Серкьова, която е и най-възрастния участник в продукцията. Очите на баба Гена, върху които често акцентират камерите, разказват за нейната сватба, за нейното щастие, за нейната орис, за нейния бит.

На финала изпълняващият длъжността кмет на община Карлово Стойо Карагенски благодари на всички, които са допринесли филмът да бъде реализиран. Вижте част от филма…

Свързани статии