Кандидатите за общински съветници на СДС Сопот: Няма да допуснем повече страх и манипулации в местния парламент/ВИДЕО/

В предизборното студио на ПБ Новинар гостуваха кандидатите за общински съветници от листата на СДС Сопот Васил Максимов и Тодор Караколев. С тях говорихме за предизборната кампания, която провеждат в града на Вазов и в село Анево, както и за кандидата за кмет, който е издигнат от ГЕРБ и подкрепен от сините-Георги Григоров. Според Максимов хората в Сопот искат от десницата да излезе обединена на избори, именно за това СДС се е спряло на кандидатурата на Георги Григоров, защото вярва в него и го счита за победител.

„Няма дебат за Сопот, не се обсъждат стратегии и визия, предизборната кампания не върви както очакмахме“, разочаровани са кандидатите за общински съветници. „Искаме да спрем със страх, със злобата, омразата и разделението, за да тръгне нормално общината да се развива“, подчерта още Максимов.

„Програмата на община Асеновград ни бе представена от настоящия кмет като платформа за управление, сега местната власт завършва мандата си без програма“, каза Тодор Караколев. „Кметът почти не стъпва в ОбС Сопот. В града цари страх и реваншизъм, за това искаме смяна на статуквото, смяна на модела на управление“, подчерта още Караколев.

Относно спора, който възникна между бившия кмет Личев, който обвини кандидата за кмет Григоров, че като председател на Стопанската комисия е допуснал продажби на имоти през този мандат, Караколев заяви: „Аз бях съветник и по време на първия мандат на Личев, и тогава имаше продажби, и тогава имаше прекратяване на съсобственост. И в този мандат тези дейности също придължават. Но това не е решение на Стопанска комисия, а на ОбС, а кмета след това изпълнява решенията на местия парламент“, обясни караколев.

С Максимов коментирахме още казуса около затворената Спортна зала в сопот и развитието на спорта в общината.
На въпрос на ПБ Новинар как ще спре страхът и реваншизма, двамата кандидати за съветници бяха категорични, че няма да допуснат повече подобни ексцесии в местния парламент. Вижте…

На изборите СДС ще се яви с интегрална бюлетина № 64

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии