Калояново: ФА Пловдив спечели турнира за Купата на „Хеброс бус“, Лилчо Арсов стана най-добър треньор/СНИМКИ/

Отборът на Футболна академия Пловдив спечели традиционния футболен турнир за Купата на „Хеброс бус“. Надпреварата беше за деца до 12-годишна възраст и приключи на стадиона в Калояново. Състезанието е част от Националната програма „Децата и футболът“ и бе организирано от Асоциацията на българските футболисти, БФС и Община Калояново.

Във финала възпитаниците на бившия вратар на Ботев (Пд) и Локомотив (Пд) Лилчо Арсов надиграха водения от Димчо Беляков тим на Марица (Пловдив) с 2:0. Арсов дори получи индивидуална награда за най-добър треньор в турнира.

В малкия финал Спартак (Пловдив) победи Вихър (Белозем) с 2:0 и зае третото място в надпреварата.

Отборите на Векта и Локомотив се изправиха в повторение на миналогодишния финал, но този път спорът беше за 5-ото място. Победител в пловдивското дерби отново стана Векта с 4:1 след изпълнение на дузпи (3:3 в редовното време).

На седмо място завършиха домакините от Калояново, които победиха Левски (Карлово) с 4:3.

Всички участници получиха пълна футболна екипировка, топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор на турнира „Хеброс бус”.

В награждаването участваха изпълнителният директор на „Хеброс бус“ Веселин Дошков, генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев, секретарят на ЗС на БФС – Пловдив Огнян Златков, футболни ветерани, както и кметът на Калояново Георги Георгиев, под чийто патронаж се проведе състезанието.

Ето кои заслужиха индивидуалните награди в турнира за Купата на „Хеброс бус“:
Най-добър вратар: Денис Паскулов (ФА Пловдив)
най-добър защитник: Валентин Петков (ФА Пловдив)
най-добър полузащитник: Мерт Ахмед (Локомотив)
най-добър нападател: Веселин Ангелов (Спартак)
голмайстор: Любомир Арамазов (Локомотив)
най-техничен състезател: Тодор Ангелов (Левски Карлово)
най-полезен състезател: Алекс Кисимов (Марица)
най-добър състезател на турнира: Симеон Пашов (Спартак)
най-добър треньор: Лилчо Арсов (ФА Пловдив)

По случай 1 ви юни по традиция на стадиона в Калояново ср проведе за 6 ти пореден път футболен турнир за деца за купата на Хеброс бус под оатронажа на кмета на община Калояново с отбори от област Пловдив.

Свързани статии