Кална вода тече от чешмите в Мало Крушево след всеки дъжд

Кал тече от чешмите в село Мало Крушево след всеки дъжд. Улиците стават като реки. Водопроводът отдавна е негоден и има нужда от подмяна. Мостът, който свързва най-отдалеченото село в общината с останалия свят, е с подкопани основи. При един порой или някакъв природен катаклизъм, може да се окажем напълно откъснато от света, жалват се малокрушевци.

С такива проблеми посрещнаха хората от селото представителите на Коалиция „БСП за България” на предизборната среща в Мало Крушево. Малката и единствена зала в селото беше претъпкана от хора, дошли да видят новите кандидати за кметове и общински съветници и да чуят идеите на левицата за управление на Община Хисаря.

„Ние добре познаваме проблемите на селото. Имали сме многобройни срещи и с ваши представители, и с кметския наместник. Проблемът е в това, че досега селата нямаха собствени бюджети и дори за най-дребните ремонти трябваше да се молят на администрацията в Хисаря“, каза пред събралите се Ива Вълчева – кандидат за кмет на Община Хисаря.

„Разпределението на средствата в общинския бюджет трябва да става по нов начин, който да удовлетворява нуждите на всяко населено място”, коментира още Ива Вълчева.

Друг проблем, който тормози малокрушевци, са недостигащите контейнери за отпадъци. „Ще се опитаме да решим това с цялостна реорганизация на системата за сметосъбиране, за да не престояват отпадъците в селото с дни и седмици”, обясни на хората Ива Вълчева. Тя пое ангажимент да бъдат закупени нови контейнери за смет, които не достигат не само в Мало Крушево, но и почти във всички населени места на общината.

Проблемът с водата и монтиране на пречиствателен кран в най-ниската точка на селото, е в прерогативите на ВиК, но ние като община можем да изискаме от тях да направят необходимото, увериха хората от Мало Крушево кандидадите за съветници от „БСП за България”. Такава комуникация между водоснабдителното дружество и досегашните кметове въобще не е имало, стана ясно на срещата.

Пред малокрушевци бяха представени и кандидатите за общински съветници Пенчо Шапков, Пенка Рахова, Илияна Арабска, Мария Мустакова, Гергана Арабаджийска, както и кандидатът за кмет на село Красново Цвятко Истилиянов, дошли също да чуят проблемите на местните.

Срещата премина в диалогичен дух. Хората поставиха и редица други въпроси като липсата на лекар и аптека в селото. Проблеми с обществения транспорт и трудности в придвижването им до Пловдив, Хисаря и другите по-големи селища в района също бяха обсъдени.

Кандидатите за съветници поеха ангажимент да направят контакт с обслужващата транспортна фирма и да преговарят за промяна на маршрутите на автобусите. Поне един път седмично в селото ще идва и лекар от Красново, който да поема прегледите на възрастното население на село Мало Крушево.

На изборите БСП и Ива Вълчева ще се явят с интегрална бюлетина № 56

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии