Кабаиванов първо пред ПБ Новинар: Присъдата е политическа, цели се отстраняването ми от надпреварата за кмет!

Тази присъда е политическа. Цели се отстраняването ми от надпреварата на идващите местни избори. Аз нямам притеснения, всички факти говорят в моя полза. Това коментира веднага след прочитането на присъдата пред ПБ Новинар кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той е категоричен, че ще обжалва решението на магистратите в Пловдив. Вярвам и се надявам, че на по-горна инстанция ще отсъди правилно, каза още градоначалникът.

Днес Районен съд Пловдив постанови на три години условна присъда с 4-годишен изпитателен срок и лишаване от право да заема длъжността кмет за срок от 4 години.

Емил Кабаиванов е признат за виновен в това, че в периода 24.04.2013г. – 30.04.2014г. в гр.Карлово, в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Карлово, е присвоил чужди пари в големи размери – общо 26 984,68 лв., собственост на Община Карлово, получени от нея по сключен между Министерство на околната среда и водите и Община Карлово договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и от Кохезионния фонд за „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр.Карлово“, връчени му в това му качество и поверени му да ги пази и управлява, като присвоените средства са предоставени на българската държава от Европейския съюз.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Пловдив.

Свързани статии