Хисарчани питат: Защо при изграденото видеонаблюдение в курорта не работи?!

До кога ще продължава нехайството на община Хисар по отношение на вече изграденото, но нефункциониращо видеонаблюдение в града, питат граждани. Припомняме, че преди повече от пет години, по време на мандата на предходния кмет-инж. Пенка Ганева, в Хисар бяха инвестирани немалко средства и беше изградено видеонабление на всички възлови точки в града. Тази придобивка беше в помощ на гражданите, на гостите и благодарение на нея бяха резкрити редица тежки умишлени престъпления от местната полиция.

С втъпването в длъжност на инж. Пенка Дойкова видеонаблюдението беше изключено и до ден днешен не функционира, а по стърбовете на възловите кръстовища висят едни неработещи камери, които по един или друг начин благодарение на метеорологичните условия се повреждат.

Обясненията на кмета Дойкова пред общинските съветници са, че няма пари, за да поддържа видеонаблюдението, което е около 400 лева на месец. Сумата е минимална за общината, която е с 10 милиона лева бюджет. От неработещото видеонаблюдение страдат всички, най-вече полицията. Запознати дадоха пример с Летния театър, който е оставен на самотек. Той няма жива охрана и се охраняваше преди само с видеонаблюдение. Сега такова има единствено на стадиона, то е по проект.

Свързани статии