Грозно в ПБ Новинар: Циганин нападна и ограби баба в Черноземен, хисарските ченгета със светкавична реакция

Нова драма се е разиграла в калояновското село Черноземен, научи ПБ Новинар от местни хора. Разследващи потвърдиха грозната новина.  Вчера около 17 ч в РУ Хисар е бил подаден сигнал от 87-годишната Пена Чомакова, че е била нападната и ограбена от циганин, когото не познавала.   Поводът за „посещението“ на 30-годишния Димитър Тодоров от карловското село Дъбене бил да смени улуците на възрастната жена. Бабата се съгласила и отишла да вземе пари, за да му даде за закупуването на улуците.

Циганинът видял откъде старицата вади парите, отишъл, купил необходимото и се върнал, като имитирал работа.  Без да смени нито един улук, той слязъл долу, съборил на земята бабата, която била на прага на къщата, отишъл там, откъдето тя извадила парите и заграбил около 6 000 лв.  Бабата станала, застанала на пътната врата в опит да пресече кражбата, но Тодоров отново я съборил на земята и избягал. Тогава подала сигнал в полицията.

Хисарските ченгета реагирали светкавично.  2 часа след това те намерили и колата и циганина и го арестували за 24 часа. Предстои внасяне на мярката от 72 часа. Със случая се занимава прокуратурата в Пловдив.

ПБ Новинар припомня, че през 2016 година България остана потресена, когато двама циганина нахлуха в дома на баба Дона от съседното село Ръжево Конаре, пребиха старицата, сядаха по лицето ѝ, биха я и я ограбиха. Тогава синините нанесени от побоя на възрастната жена изумиха всички нормални хора.

Предстои баба Пена да бъде освидетелствана от съдебен лекар.

На снимката: Пребитата преди няколко години баба Дона от село Ръжево Конаре

Свързани статии