Гражданите на Хисаря с актуални въпроси към кандидат-кметовете

Граждани питат кандидатите за кмет на община Хисаря какво бъдеще предвиждат за детските площадки, ако бъдат избрани за кметския пост. Няколко въпроса относно това какво плануват да направят бъдещите общински управници, за да има къде да играят безопасно децата в град Хисаря и останалите населени места в общината, вече са изпратени към кандидатите.

Припомняме, че преди две години петиция за привеждане в съответствие с нормативната уредба на детските площадки в община Хисаря, подписана от повече от 150 човека, беше изпратена до кмета и председателя на общинския съвет в Хисаря, областния управител на Пловдив, Комисия за защита на потребителите, РЗИ, няколко министерства и омбудсмана на Републиката.

В резултат бяха премахнати опасни съоръжения за игра – морално и физически остарели, от няколко детски площадки, които, обаче, сега стоят неизползваеми. Положителна промяна се вижда единствено в най-голямата детска градина в общината, която радва малчуганите с нови съоръжения за игра. В града се появи и една нова детска площадка – дарение от бизнесмен, който е родом от Хисаря и милее за родния си град.

Проблемът с детските площадки касае не само младите родители в града, но и за туристите, които посещават Хисаря, който е известен с прекрасните възможности за семеен туризъм.

Отговорите на кандидатите за кметове ще бъдат публикувани във фейсбук.

Свързани статии