Гордост: Вижте част от бъдещето на Карлово/ВИДЕО/

Доброто партньорство между Община Карлово и младежката организация „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ дава възможности за развитие на младите хора в Карлово.

През 2008 година по съвместен партньорски проект „Шанс за развитие на младите хора на Община Карлово“ е изграден Младежкия информационен център-Карлово, който към момента е реализирал и партнирал в 175 международни проекта, благодарение на които над 700 младежи от региона са участвали в междукултурни обмени, обучителни курсове и семинари из цяла Европа.

На среща при кмета на Община Карлово младежи, завърнали се от обмени в Швеция(Димитър Захарлиев, Емилиан Праматаров, Стилиана Тончева), Полша (Ева Караиванова), Русия(Виктория Трифонова) споделиха впечатленията си, изразявайки благодарност за предоставените им възможности да опознаят различни култури, да подобрят езиковите си умения, да създадат нови приятелства и да придобият нови знания, умения и компетентности.

Кметът д-р Емил Кабаиванов им благодари и за активността в местните инициативи- великденските и коледни празници за деца, еко и благотворителни акции, в които се включват.
Представен бе и проекта„Онлайн обучителни възможности за младежи“, по който се планира изграждане на онлайн обучителна платформа за споделяне на полезна информация за младежи. По проекта предстоят уебинари за младежи и учители, които да бъдат информирани за полезни дигитални инструменти за тяхната работа или обучение. Ръководителят на младежкия център–г-жа Захарлиева подари на кмета син чадър от проекта да продължи да подкрепя младежките инициативи в Община Карлово. Благодари и на медиите за това, че отразяват младежките инициативи и добрите дела, които правят за местната общност.

Госпожа Захарлиева сподели още колко полезни са тези обмени не само за развитието на младежите-участници, но и за местната общност, защото отивайки в друга страна и виждайки добра практика, те я пренасят и на местно ниво, адаптирайки я за местната реалност. Така например идеята за обличане дръвчетата на главната улица в Карлово и по модел,у видян в град Върнячка Баня-Сърбия, инициативата „Нощ в младежкия център“ също по идеи от други проекти. През следващите месеци предстоят нови международни проекти в Дания и Сърбия и редица инициативи и проекти в Карлово.

Свързани статии