Гордост: Карловската „DUST-сред най-добрите млади рок групи в страната

Група „Dust“ е създадена през 2012 година от приятели с общи интереси към музиката. През годините стилът им се утвърждава като heavy metal. Групата се състои от музикантите Христо Стоянов – китара, Венелин Дерменджиев – барабани и Стоян Маджиров – бас и вокали.

Участвали са в множество концерти, рок маратони, мотосъбори и други събития, не само в родния им град Карлово, но и в цялата страна – София, Пловдив, Троян, Сопот и др. Печелят първо място в конкурса за авторска песен Рок Академия Троян 2017 с песента си „Before the Golden Gate“.

На 6-ти май 2018 година издават дебютния си албум „Ard’erra“. Той е концептуален, целият албум разказва една история. В момента групата участва в състезанието Next Rock Star Vol. 2, организирано от клуб Rock’N’Rolla в София и са сред класираните групи за трети кръг от участвалите в кастинга 52 рок групи от цялата страна.

Голямата награда на конкурса Next Rock Star Vol. 2 ще бъде участие в най-големия рок фестивал в България – Hills of Rock, където победителите ще споделят сцената с Whitesnake и Disturbed.

Може да чуете парчето „Before the Golden Gate“ на посочения линк: https://www.youtube.com/watch?v=pb_s0TaaGqE

Свързани статии