Ето я Пенка, която направи удара с обира в Карлово/СНИМКА/

Пенка Д., на 35 г. от Карлово, с корени от хисарското село Старосел, е служителката на кредитната институция, която беше арестувана миналият ден и след това освободена с 2 000 лева парична гаранция. Както ПБ Новинар съобщи, Пенка е сътворила подла схема. Тя е извикала любовника си, разбили са касата на офиса, задигнали са 8 900 лева. Пред полицията жената казала, че някой е откраднал от касата 22 500 лева.

По този начин тя е искала да прикрие липсите от парите, за които отговаря. След като взломили офиса, Пенка е дала на любовника си награда за стореното в размер на 3 000 лева. При ареста в мъжа са открити 1 500 лева, предполага се, че с другата половина той е погасил борчовете си. Пари в служителката не са открити.

Шефовете на ограбената банкова институция започват финансова проверка в офиса, паралелно с това полицията продължава да работи по случая. Любовникът-съучастник остава в ареста. Както съобщихме, Пенка Д. и любовникът й са имитирали, че друг е извършил обира. След 5 дни денонощна работа карловските полицаи, водени лично от шефа си главен инспектор Сълко Литов, разкриха схемата.

С ПБ Новинар се свързаха хора, завлечени от въпросната Пенка Д. Те твърдят, че са са жертва на жената. По наша информация това са хора, които преди време са теглили кредит от въпросната финансова институция. Години след това Пенка е пазила личните им данни и е кандидатствала от тяхно име. Прибирала е сумите за себе си. Става въпрос за над 80 човека. ПБ Новинар разбра, че още преди инсценировката на обира, фирмата е започнала вътрешно разследване за злоупотреби още преди да направи обира.

Свързани статии