Ето как започна изборният ден в общините на Подбалкана

12,68% е избирателната активност в петте села, които са на балотаж в община Карлово към 10 часа. Това прави 820 гласували в селата Иганово, Христо Даново, Розино, Васил Левски и Бегунци. От ОИК Карлово съобщиха за ПБ Новинар, че в Карловско изборният ден е започнал спокойно, без подадени жалби и сигнали за нарушения. В петте села право на глас имат 6 468 души. Отворени са 12 секции.

От ОИК Хисаря съобщиха, че до към 10 часа в общината са гласвували 8%, или това прави 821 души. Гласоподавателите в общината са 10 311 човека. Там има избрани кметове на селата Паничери, Старо Железаре, Красново и Старосел от първи тур, днес балотажът е за кмет на общината. Изборният ден е започнал с две жалби и сигнали от двата предизборни щаба. В община Хисаря врати са отворили 21 секции и две подвижни.

В община Сопот активността до момента е 9.55% или до урните до 10.30 часа са отишли 820 души. Право на глас имат 8 587 човека. Там работят 12 секции. Няма до момента сигнали за нарушения. В село Анево има избран кмет от първи тур, днес балотажът е за кмет на общината.

В община Калояново избирателната активност до момента е 8.29%, което означава, че 830 души до 10.30 часа са пуснали бюлетина. В Калояновско има балотаж за кмет на общината, за кметове на селата Житница, Долна махала и Песнопой. Право на глас имат 9 300 души, работят 20 секции. В ОИК Калояново няма подадени сигнали за нарушения.

Изборният ден започна в 7 часа и ще приключи в 20 часа. ПБ Новинар ще уведомява своевременно своите зрители и читатели какво се случва в общините на Подбалкана.

Свързани статии