Ексклузивно в ПБ Новинар: Ученик кара с бясна скорост, ченгетата от Хисар и Карлово предодвратиха страшна трагедия

16-годишен ученик от Пловдив е катастрофирал днес при гонка с полицията. Следобед неправоспособният водач и двама негови приятели, които са с година-две по-големи от него, задигнали колата на майката на едно от момчетата. С возилото – „Ауди”, тръгнали до главния път Пловдив-Карлово. На разклона край село Калояново автопатрул забелязал колата, която се движела с висока скорост. Шофьорът не спрял на СТОП палка.

Полицаите подали сигнал на друг автопатрул, който малко след това опитал да спре летящата кола, но непълнолетният шофьор пак не се подчинил. Ченгетата започнали преследване на младежите. Автомобилът с тийнейджърите се опитал да влезе в град Баня, но се блъснал в дърво и в ограда на къща. Колата се е забила с висока скорост и е била смачкана. За щастие, младежите са живи. Те са получили различни травми и в момента са на преглед в болница.

По непотвърдена информация на ПБ Новинар имат счупвания, но няма опасност за живота им. На мястото текат огледи. Образувано е досъдебно производство. Разследващи коментираха пред медията ни, че само благодарение на бързата намеса на полицията от Хисаря и Карлово е предотвратена евентуална трагедия, тъй като колата се е движела с бясна скорост.

Свързани статии