Ексклузивно в ПБ Новинар: Циганин от Христо Даново обрал бабата, която смелият карловски сержант спаси

Млад циганин от карловското село Христо Даново е нападнал и обрал старицата, която беше ограбена и уплашена до смърт. Както БЛИЦ съобщи, смелият старши сержант Цвятко Делков е задържал престъпника до идването на полицията и така е спасил възрастната жена от цял месец нищета и гладуване. Репортер на медията ни се добра до подробности, които до момента не са оповестявани в публичното пространство.

На 9 август тази година бабата взела пенсията си и я сложила в чантата. Решила да напазарува. В този момент минали тумба цигани, сред тях 23-годишният Цветан Богданов. Той издърпал чантата от ръцете на бабата, която се притеснила и уплашила. Наблизо бил старши сержант Цвятко Делков, който станал свидетел на наглия обир. Той настигнал групата мургави и задържал младия престъпник, като същевременно се обадил на ченгетата. Военният не пуснал циганина докато не пристигнала полицията.

Чантата с пенсията на бабата била върната, тя със сълзи на очи благодарила на спасителите си. Цветан Богданов е бил арестуван, осъден е по бързото производство. И понеже до момента не е бил криминално проявен, е получил условно наказание.

БЛИЦ се свърза със старши сержант Цвятко Делков, който в момента е в отпуск. Той не пожела да застане пред нашата камера. Смята, че не е извършил геройство и това, което е направил, е нещо, което всеки е длъжен да стори. „Нищо не съм направил, не съм герой, моля ви, това са обикновени неща, не е необходимо нищо да пишете, длъжни сме да сме бдителни и съвестни“, каза военният. Шефът на 61 Стрямска бригада Карлово бригаден генерал Деян Дешков изказа пред БЛИЦ суперлативи за военнослужещия и заяви, че се надява все повече достойни българи да реагират по този начин на всякакъв вид нарушения и престъпления./БЛИЦ

Свързани статии