Ексклузивно в ПБ Новинар: Ето какво се случва с Иван Евстатиев

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, който изкара близо три години в затвора за изнасилване на ученичка, вече се е освестил и се е стабилизирал психически. Евстатиев работи във фирмата на сина си. Това разкриха пред ПБ Новинар източници, близки до екс градоначалника.  Борис Евстатиев има строителна фирма, в нея отскоро на работа е назначен и баща му. Младият мъж, който призна грешката на баща си за това, че е имал отношения с 16-годишната тогава девойка, но неведнъж е казвал, че демонизирането му е политическо, е преценил, че е по-добре родителят му да се труди, отколкото да стои и да бездейства.

Иван Евстатиев излезе предсрочно от затвора в края на лятото. По време на целия процес той твърдеше, че секс между него и момичето е имало, но той бил доброволен и желан от двамата.  След освобождаването му от зандана, Евстатиев беше сринат психически, посещаваше психолог месеци наред. Сега вече е добре и е на ръководен пост във фирмата на Борис.  Хора от Стрелча споделят, че екс величието само веднъж се е връщало в родния си град, след като е било освободено от зандана. Тогава в курортния град Евстатиев е посетил родната си къща в Стрелча заедно с брат си – адвокат Динчо Евстатиев, видели са се с роднини и приятели. От тогава бившият градоначалник не се е прибирал в Стрелча.

От както е на свобода, живее отделно от съпругата си, във вила край Пазарджик. В Стрелча вървят слухове, че отново ще се кандидатира за кмет или общински съветник, но негови близки категорично отрекоха това пред ПБ Новинар.

Момичето, за чието изнасилване бе признат за виновен, днес е красива студентка в Пловдив. В малкото градче Стрелча скандалът е забравен, животът си тече по старо му.

 

 

 

Свързани статии