Двустранно ли се спазва законът в Сопот, питат възмутени граждани

С решение на съда община Сопот вчера извика фирма и започна събаряне на терасата на апартамента общинския съветник от Реформаторския блок Тодор Караколев. Той е декларирал пред местната власт, че е подал жалба срещу заповедта за събаряне в Административен съд Пловдив и е помолил заместник-кмета Николай Новаков да изчака решението на магистратите.

Въпреки това обаче, Новаков разпореди събарянето на незаконната пристройка към жилищния блок и е казал, че няма да чака ново обжалване, разказа пред ПБ Новинар Караколев. Доводите на заместник-кмета са, че е минало обжалването и трябва да се спази закона. Той бе категоричен, че ще бута и други незаконни постройки.

Днес обаче ръководителят на строителната фирма е казал на Караколев, че по нареждане на общината спира събарянето до второ нареждане от местната власт, съобщи за ПБ Новинар самият Караколев. Административният съд е изискал от община Сопот пълната документация по казуса.

Пред медията ни Тодор Караколев попита риторично как вчера, започвайки събарянето, се спазват законите, а днес ако се спазват законите, защо действията на строителната фирма са спрени. Караколев пита през ПБ Новинар до кога неговата тераса ще стои разградена и, което означава, че апартамента му е отворен и е изложен на опасност.

Свързани статии