Добротата е безценна: На Разпети петък БЧК събира средства в Карлово и Сопот

Български младежки Черевен кръст – Пловдив провежда набиране на средства с касички на БЧК по време на църковните празници Цветница /21.04.2019 г./ и Разпети Петък /26.04.2019 г./ пред православните храмове на град Пловдив, град Сопот, град Карлово, град Асеновград и гр. Първомай с благословията на Пловдивска Света Митрополия=

Кампанията е традиционна за пловдивската младежка организация и за пореден път различни поколения пловдивчани /деца и млади хора, родители и възрастни хора/, чрез чувството си на съпричастност ще декларират подкрепата си  към Българския Младежки Червен кръст за реализиране на дейности и инициативи в помощ на деца и млади хора на територията на областта.

Фондонабирателната кампания ще се осъществи в тринадесет православни храма в гр. Пловдив, два в гр. Карлово, два в гр. Сопот и осем в гр.Асеновград.

Набраните средства ще използваме за подпомагане на деца в нужда, както и талантливи млади хора, за тяхното обучаване в хуманитарни ценности, милосърдие и толерантност.

Тази година мотото на кампанията е свързано с честването на 140 години от създаването на БЧК – “Добротата е безценна”.

Част от кампанията е и традиционното боядисване на червени яйца с деца, което се провежда на Велики Четвъртък / 25.04.2019 г. / в двора на Пловдивска Света Митрополия.

Дейности на БЧК по време на Великденска кампания „Добротата е безценна“

21.04.2019 г. и 26.04.2019 г. – Фондонабирателна кампания с касички от 10 до 17 часа в православните храмове в гр. Пловдив, Асеновград, Сопот и Карлово.

25.04.2019 г.  – 11:00 часа боядисване на червени яйця с деца, което се провежда на Велики Четвъртък в двора на Пловдивска Света Митрополия.

Снимката е илюстративна

 

 

Свързани статии