Дългоочаквана новина: Започна ремонта на пътя Карлово-Дъбене-Войнягово/СНИМКИ/

Започна дългоочакваният ремонт на пътя Карлово-Дъбене-Войнягово, съобщи за ПБ Новинар заместник-кметът Данка Люртова. Проектът „Реконструкция и възстановяване на общински път град Карлово-село Дъбене-село Войнягово“ е на стойност над 5 милиона лева, осигурени от Държавен фонд Земеделие. Към момента са поставени знаци за временна организация на движението в участъците, в който се работи.

Първата дейност, която се изпълнява в момента, е изграждане на подземна канална мрежа за изтегляне на оптични кабели за широколентов достъп до интернет. Дължината на трасето е 9 километра и 200 метра. На втория етап от проекта съществуващата настилка ще бъде изцяло рехабилитирана, като ще се положат два пласта-износващ пласт от плътен асфалтобетон и изравнителен пласт от неплътен асфалтобетон.

В населените меса изцяло ще бъдат подменени бордюрите. Отводняването извън населените места ще се извършва посредством необлицовани пътни окопи. Отводняването в населените места ще се извършва посредством същестуващите дъждоприемни шахти и новопроектирани такива. Съществуващите еластични предпазни огради и парапети ще бъдат подменени с нови. В проекта са предвидени хоризонтална и вертикална маркировка.

Местната власт и ПБ Новинар призовават шофьорите да бъдат изключително внимателни в района на ремонта!

Свързани статии