Д-р Пелев и д-р Кабаиванов на среща с министър Ананиев, медицинските сестри оттеглят заявленията си за напускане

Управителят на МБАЛ „д-р Киро Попов“ доктор Пелев и кандидатът за кмет на община Карлово д-р Емил Кабаиванов бяха днес в София по покана на министъра на здравеопазването – Кирил Ананиев. На срещата те запознаха министъра с проблемите и ставащото в здравното заведение в подбалканския град и протеста на медицинските сестри, в които настояват за по-високо заплащане.

Министър Ананиев пое ангажимент и през следващата 2020 година да бъдат запазени средствата за общинските болници, които са отдалечени и рискови, както болницата в Карлово. Освен това се предприемат стъпки за облекчаване на медицинските стандарти, съобщи за ПБ Новианр доктор Пелев.

Управителят каза още, че днес ОбС Карлово и председателят на местния парламент Теодор Шойлеков е провел среща с медицинските сестри, на която са били обсъдени и предложени два варианта. Първият е заплатите на здравните работници да станат 800-850-900 лева, плюс допълнително стимулиране, което ще вдигне възнагражденията до 950 лева. Вторият вариант, предложен от сестрите, е всички да получават по 950 лева, като ще бъде регулиран извънредният труд. Двата варианта ще бъдат обсъдени отново с медицинските сестри и ОбС Карлово и във сила ще влезе този, който сестрите изберат. Решение ще бъде взето до четвъртък.

Добрата новина е, че всичките 12 медицински сестри оттеглят молбите си за напускане.

Свързани статии