Честит Банго Васил на ромската общност в Подбалкана!

Днес е Василица, ромската Нова година. По този повод ПБ Новинар се свърза с ромския лидер от Розино Фаня Гадуларова. Тя разказа, че от сутринта в най-голямото селище в Подбалкана, където живеят над 2500 роми, от сутринта се стягат за празника. Малки момченца обикалят къщите, за да сурвакат, както повелява и тяхната традиция. Домакините приготвят богата трапеза за довечера, на която задължително трябва да има печено пиле, баница, пита, всякакви вкусотии. После хапват, пийват и се веселят, танцуват и се забавляват.

Чрез ПБ Новинар Фаня Гадуларова поздравява всички свои събратя, като им желае да са здрави и годината да е по-берекетна и успешна от изминалата 2018-а.

Към поздравленията чрез ПБ Новинар се включи и кметът на Розино Ангел Шаламанов. „Желая на ромите не само от нашето село, а на всички от България , да се научат да живеят здравословно, да бъдат здравомислещи и трудолюбиви“. Шаламанов пожелава още с парите си, изкарани с честен труд, ромите да създават дори условия за живот на себе си, на семействата си и на цялата общност.

ПБ Новинар също се присъединява към поздравите. Честит Банго Васил!

Свързани статии