Ченгетата в областта се разшетаха, претарашиха Карлово, Хисаря и Калояново

Поредна специализирана полицейска операция, насочена към недопускане на нарушения на Закона за движение по пътищата и намаляване на пътнотранспортния травматизъм, бе проведена в сряда от служители на пловдивската дирекция на МВР. Засиленият пътен контрол е осъществен от екипи на тринадесетте районни управления и секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“.

Общо са проверени 946 лица и 785 МПС. Съставени са 91 акта и 210 глоби с фиш.

В рамките на акцията са засечени 368 нарушения на скоростния режим. Един водач е бил неправоспособен, 3 са били под въздействие на алкохол, а 23 – с нередовни пътни документи. Случаите на неизползвани обезопасителни колани в автомобилите са 39.

Други 11 са били за неспазени пътни знаци и маркировки и по 2 за преминаване на забраняващ сигнал на светофарна уредба и отнето предимство на пешеходец. При проверките са установени и 9 нарушения от страна на пешеходци.

Документирани са и 5 нередности по Кодекса за застраховането. На територията на общините Хисаря са били проверени 62 автомобила и 73 лица. Съставени са 10 фиша и 2 акта. На територията на община Карлово са проверени 34 коли и 37 лица. Съставени са 3 фиша и 2 акта.

Свързани статии