Ченгетата в Карлово с топ удар: За нула време арестуваха седмина

Трима са в ареста след спецакция по линия на наркотици, проведена в петък и събота на територията на РУ – Карлово. В хода на операцията служителите спрели за проверка 31-годишен жител на подбалканския град, с криминални регистрации и множество присъди за притежание и разпространение на наркотични вещества.

Мъжът направил опит да се освободи от две топчета със съмнително съдържание, а при последвалото претърсване на адреса му били открити още четири подобни разфасовки. Експертна справка показала, че иззетото вещество е амфетамин с общо количество над 6,5 грама. Мъжът наскоро е излязъл от затвора, където е лежал присъда за разпространение на наркотици. Той е в ареста за 72 часа.

Междувременно в автомобила на 25-годишен шофьор от Ведраре полицаите открили топче с марихуана, а в Баня три пакетчета със суха зелена листна маса носел 20-годишен жител. Срещу извършителите са образувани бързи производства. С постановление на Районна прокуратура – Карлово те са задържани за срок до 72 часа.

Арестувани за 24 часа са били и трима водачи за шофиране след упортера на алкохол. Единият е бил с 1.92 промила алкохол и е от от Христо Даново, вторият с 1,82, а третият с 1,35-последните двама са от Карлово. Срещу тях са образувани бързи производства.

Свързани статии