Ченге №1 на Пловдив с голямо отличие за висок професионализъм

Чест е за мен да връча награди на служители на МВР за проявен професионализъм при разкриването и неутрализирането на организираната престъпна група, извършвала телефонни измами на територията на страната. С особена радост и благодарност се обръщам и към главния изпълнителен директор на БТК-ЕАД. Служителите на мобилния оператор ни оказаха изключително съдействие, заяви министър Младен Маринов на кратка церемония по награждаването.

За организираната и проведена последователна оперативна работа и доказани високи професионални резултати, довели до разбиването на организираната престъпна група, тормозела в продължение на години обществото, вътрешният министър отличи началника на сектор „Измами“ в ГДНП гл.инспектор Златка Падинкова с предметна награда – огнестрелно оръжие, а колегата й – инспектор Ивайло Стойчев, с почетен знак на МВР – III степен.

В знак на признателност към оказаната конкретна помощ на МВР в проведените действия по операцията, министър Маринов връчи на Атанас Добрев – гл. изпълнителен директор на БТК-ЕАД, почетен медал на МВР. Разкриването на престъпната схема е нагледен пример и доказателство как заедно можем да бъдем ефективни в противодействието на престъпността, заяви министър Маринов и изрази увереност това сътрудничество да продължи в бъдеще в името на обществото.

За проявен висок професионализъм при планирането и реализирането на всички дейности, свързани с охраната и координацията на структурите на МВР по време на Апостолическото посещение на Папа Франциск у нас, вътрешния министър отличи с почетно отличие „За доблест и заслуги“ – I степен заместник – директорът на ГДНП ст. комисар Тодор Гребенаров, а ст.комисар Атанас Илков – директор на ОДМВР-Пловдив и ст. комисар Антон Златанов – зам.-директор на СДВР – с почетно отличие „За доблест и заслуги“ – III степен.

Чрез тях министър Младенов изказа благодарност и към всички други служители, ангажирани и работили по време на посещението. Със своите професионални действия гарантирахме сигурност, доказахме, че сме държава с високо ниво на обществен ред, коментира вътрешният министър и благодари на всички служители, работили на терен по време на визитата.

На церемонията присъстваха заместник-министрите Красимир Ципов и Стефан Балабанов, главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов и заместникът му гл.комисар Георги Арабаджиев, директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски.

Свързани статии