Чанове огласиха Карлово: Кукерите посрещнаха пролетта/ВИДЕО/

Стотици жители и гости на Карлово присъстваха на ежегодния Кукерски празник, който се проведе днес в центъра на града. Кметът на общината-д-р Емил Кабаиванов приветства всички, дошли да се повеселят и споделят богатство на кукерските игри.

„Нека да бъде плодородна пролетта, да бъдем здрави, да има берекет, да има разбирателство в семействата. Нека с чисти помисли, с чисто сърце, с добри идеи за града да посрещнем идващите големи християнски празници. Бъдете здрави и честит празник на всички!“, бяха част от думите на кмета, с които той даде старт на кукерската фиеста.

В празника участваха кукерските състави от: гр. Карлово кв. Сушица, с. Дъбене, с. Войнягово, с. Климент, с. Васил Левски, с. Домлян, с. Столетово, с. Горни Домлян, гр. Баня, с. Соколица, гр. Калофер, с. Христо Даново, с. Каравелово и гостуващите състави от гр. Хисар кв. Момина баня, с. Расник – Пернишко и с. Стралджа – Ямболско.

За цялостната им дейност през годината и участията им в международни и местни фестивали, в които представят достойно община Карлово, съставите получиха от кмета грамоти и награди. Ръководителят на кукерската група от с. Климент и кмет на селото Мано Манов, връчи на д-р Кабаиванов златния медал, който са получили при участието им в Международния 100 годишен юбилеен карнавал „Ролебутцен“ гр. Алтщатен – Швейцария.

Цялото ръководство на община Карлово присъства на Кукерския празник и аплодира участниците. Да посрещнат пролетта дойдоха и стотици граждани, както и много гости.

Кукерските групи продължават празника по населените места в община Карлово.

 

Свързани статии