БСП Хисар извади силен кандидат от левия си ръкав, червените с аплодисменти

Силен коз извади от левия си ръкав в Хисар столетницата. На общинска конференция, продължила до късно снощи, БСП излъчи за кандидат за кмет на местния вот наесен Ива Вълчева. С таен вот социалистите в курортния град избраха с 29 гласа за Вълчева да влезе в надпреварата за градоначалник срещу другият номиниран-Николай Марковски, който спечели 15 гласа. Представителите на левите се обединиха около идеята на тези избори всички единно и усилено да работят за победата на кандидата за кмет.

„Убедена съм, че кмет не се става, а се създава като резултат на много труд и управленска работа. Ръководителят е необходимо да притежава съвкупност от качества, уверена съм, че мога да се справя с това предизвикателство.

Томас Едисън е казал: „Успехът е 10 % вдъхновение и 90 % усилена работа“. Живеем в един прекрасен край, с даденостти, които не се използват рационално! В изминалите години се направиха много неща и отговорно ви заявявам, че и много не се направиха и се изпуснаха възможности. Жителите на община Хисаря заслужават достоен живот. Ще работя за диалог с хората, с местните организации и с бизнеса, властта трябва да е достъпна за гражданите.

Основавам се на принципите за почтеност и прозрачност в местното самоуправление – без съмнителни сделки, без престъпване на закона, без теглене на ненужни заеми, без облагодетелстване на отделни личности и фирми. Познавам проблемите в населените места в общината и имам решения. Ще работя за успешното развитие на общината и за напредъка на хората в нея“, беше първият коментар на Ива Вълчева пред ПБ Новинар.

Вълчева е трети мандат общински съветник от квотата на БСП. Последната една година е председател на местния парламент. Семейна, с две деца. Работи в сферата на туристическия бизнес.

От свои източници ПБ Новинар научи, че социалистите в общинската структура, а и в областната, са изключително доволни от силната кандидатура.

Свързани статии