Браво: Голямо отличие за карловските и климентските деца

Танцов състав при ДГ“В.Левски“-гр.Карлово и детска кукерска група при филиал с.Климент бе награден със званието „Лауреат 1-ва степен“ на Южен централен квалификационен етап от Национален фолклорен фестивал-конкурс „Бъдност за талантите на България“. Децата са класирани на Национален заключителен етап, който ще се проведе на 10-11 май 2019г. в Дом на културата „Искър“- гр. София, когато отново ще представят хореографията си. Резултатите от класирането на Южен централен квалификационен етап – кръг област Пловдив, станаха ясни едва тази седмица, а самото представяне на участниците беше на концертна сесия 10.02.2019г. в гр. Пловдив.

Комисията в състав: Христо Станков, хореограф, председател на БАФЦ „Настия“, Боряна Райкова, вокален ръководител и Антоанета Петрова, арт мениджър присъди 118 точки на участниците в направлението „Танцов фолклор“, категория „Б“- Любителска.

Фондация „Бъдност за талантите на България“ и български арт и фолклорен център „Нестия“ целят да възраждат и съхраняват българската култура, изкуство и фолклор. Конкурсът се провежда в 6 квалификационни етапа по един във всяка зона на България. Класирането се извършва на база на протоколите от членовете на журитата. Задължително изискване е изпълнението да бъде на живо.

Недялка Савова – директор на ДГ“В.Левски“ ,Валентин Раданов, и Мано Манов – ръководители на Танцов състав при Детска градина „Васил Левски“ –гр.Карлово и детска кукерска група филиал с. Климент бяха удостоен със званието „Радетел на Българското“ за високи творчески постижения и запазване на българския фолклор. Наградата ще бъде връчена на 11 май 2019г. в Дом на културата „Искър“- гр. София.

Фестивал-конкурсът се осъществява със съдействието на: Министерството на културата, Министерство на образованието и науката, Българска академия на науките и изкуствата, Народно читалище „Нестия“, Делта център за изкуства и култура, Сдружение „Фонтан“, арт училище „Музика“, Сдружение „Евтерпани“, Саламандър мюзик и медийното партньорство на БТА, БНР, БНТ, СКАТ, Дарик радио, ТВ Евроком, ТВ 1, радио Зорана, Булфото, радио Гама, и др.

Свързани статии