Болката на Беловица и Михилци: Кратери по улиците и мръсни села

При засилен интерес премина предизборната среща на кандидатът за кмет на община Хисаря инж. Найден Павлов в село Беловица. На срещата бяха и част от листата с кандидати за общински съветници от местната коалиция СДС-АБВ. Павлов, който е номинацията на СДС-АБВ, изслуша основните болки на хората и се ангажира, ако му се доверят, да реши проблемите. Най-големите от тях са разбитата и на места несъществуваща инфраструктура.

Улиците са в окаяно състояние, на някои от тях изобщо липсва каквато и да е настилка. При лошо време-дъжд или сняг, те стават непроходими. Същият проблем изложиха пред инж. Павлов ден по-рано и гласоподаватели на среща в село Михилци.

Кандидатът за кмет на община Хисаря подчерта, че е запознат с тези проблеми и е готов да ги реши. Той е категоричен, че веднага трябва да се възложи на общинското звено ЧОСР да започне ремонт по улиците, които ще бъдат покрити с трайна настилка и приведени в добър и проходим вид.

Вторият проблем, който изложиха в Беловица, е сметосъбирането. Там общинската кола минава един или два пъти в месеца, а освен местните, отпадъци и то в големи количества изхвърлят и рибари, които ловуват на близкия язовир „Пясъчник“. Рибарите, за да не замърсяват природата, носят отпадъците в контейнерите в селото, но заради рядкото преминаване на сметосъбиращата кола и това се оказва голям проблем.

Инж. Павлов обеща, че ако бъде избран за кмет на общината, спешно ще бъде закупена нов сметоизвозващ автомобил, ще бъде оптимизиран графика за почистване по селата, а сметосъбирането ще се извършва всяка седмица.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии