Безплатни профилактични прегледи за хората от община Стрелча

За първи път община Стрелча е част от благородната инициатива на МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище за осигуряване на безплатни профилактични прегледи.
Трета поредна година МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище провежда отговорна и последователна политика за осигуряване на профилактика на различни заболявания и осигуряване достъп до качествена медицинска грижа на жителите в населените места, в които няма болнични заведения.

Благодарение на управителя на лечебното заведение д-р Красимира Чачова и екипът от опитни специалисти на МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище град Стрелча и селата от общината са включени в програма за достъп до своевременни медицински грижи.

В град Стрелча вече функционира приемен кабинет от специалисти на Медицински център – Панагюрище, част от МБАЛ „Уни Хоспитал“. В кабинета жителите на Стрелча ще имат възможност да бъдат консултирани от специалисти по съдова хирургия, кардиология, ендокринология, гастроенерология и др.
Кабинетът е разположен в поликлиниката на гр. Стрелча, 2-ри етаж с приемно време от 9.00 ч. до 11.00 ч. Предварителният график за всеки месец предвижда следното разпределение:

Понеделник – преглед при съдов хирург;
Вторник – преглед при кардиолог;
Сряда – преглед при гастроенетеролог;
Четвъртък – преглед при ендокринолог;

Веднъж в месеца след предварително записване преглед при гръден хирург и ехография на млечна жлеза. От началото на септември работа ще започне и Клинична лаборатория.

Медицински център – Панагюрище работи с направления по Здравна каса № 3 – за специализирана извънболнична медицинска помощ и № 4 – за медико-диагностична дейност в близо 20 медицински специалности.

За повече информация тел.: 0357/88 535, 0357/88 524;
В рамките на програмата в с. Блатница на 22 август бяха проведени профилактични прегледи в здравната служба. Поради големият интерес се предвижда повторен преглед през месец октомври.

Предстоящите прегледи за останалите села са по следния график:

-с. Дюлево – 20 септември;
-с. Смилец – 26 септември;
-с.Свобода – 27 септември.

Всички консултации ще се провеждат от 14.00 до 18.00 часа в съответната здравна служба или кметство.

Свързани статии