Арест за пиян джигит, който ченгетата преследвали в Хисаря

Служителите на реда в Хисаря задържаха пиян шофьор след неизпълнение на полицейско разпореждане. Около 5.20 ч. в неделя, на ул. „Русалка“, патрул на районното управление подал сигнал за спиране на преминаващия лек автомобил „ВАЗ“. Вместо да отбие встрани и да изчака проверката, водачът увеличил скоростта и продължил, което наложило да бъде последван незабавно от униформените.

По време на кратката гонка мъжът създал на няколко пъти предпоставки за пътнотранспортно произшествие, а действията му били придружени с отправяне на неприлични жестове към служителите на реда. В близост до крепостна стена на изхода на курортния град, той загубил контрол над колата си и се блъснал в скеле. При задържането му 47-годишният шофьор от Раковски оказал съпротива и отправил обиди и закани за саморазправа към полицаите.

Направеният му тест с дрегер показал, че той е под въздействие на алкохол над 1,2 промила. Отведен е за срок до 24 часа в районното управление. По разпореждане на дежурен районен прокурор по случая са образувани бързи производства, а извършителят – привлечен като обвиняем.

Свързани статии