Академия Карлово с първи награди за медии-пазители на традициите, ПБ Новинар с престижно отличие/ВИДЕО/

В града на Левски наскоро отвори врати Академия Карлово. Тя е дело на завърналата се в родния си край проф. Лолита Николова, дъщеря на известния карловски художник Петър Николов и носител на Наградата на Карлово. Академия Карлово проведе първият медиен конкурс Горнострямски традиции 2019.

Конкурсът възникна като възможност да се открои роята на медиите в новите, съвременните ценности в Горнострямската долина. Специално жури оцени и подбра това, което представяше най-добре Карлово и региона в медиите.

След спорове и обсъждания комисията избра да отличи на първо място Подбалкански новинар заради предаването Предци и роднини, заради популяризирането на българските обичаи и традиции и заради активността в предизборните борби, заради огромния труд на екипа и обективността на медията, каза в студиото ни проф. Лолита Николова. ПБ Новинар получи сертифиат за отличие.

На второ място беше отличен кметът на Климент Мано Манов като пазител на българщината и заради активното попуряризиране на дейността на жителите на селото в медиите.

На трето място комисията класира рекламния филм за Старинно Карлово и неговият управител Деспа Ненова.

Какво още коментирахме с проф. Николова, с кмета Манов и с Деспа Ненова, вижте в предаването на ПБ Новинар…

Свързани статии