Абитуриентите от СУ „Васил Левски“ в Карлово с твърда реакция срещу агресията/ВИДЕО/

С ПБ Новинар се свързаха ученици от трите 12-и класа на СУ „Васил Левски“ в Карлово. След публикациите в медиите за двете момчета, които се сбиха и окото на по-малкото пострада, зрелостниците са се събрали и обсъдили случващото се. Чрез камерата на ПБ Новинар те излязоха с призив към децата, когато станат свидетели на нещо подобно, да реагират, а не както е било в конкретния случай, да наблюдават безучастно какво се случва.

От името на младите хора говори Христина Караколева. Тя изрази становището на съучениците си, че на училището не трябва да се гледа като изолиран остров, че агресия има в цялата страна, но за превенцията трябва да се грижат не само преподавателите, а и родителите, и близките на децата.

„Искаме да покажем, че не сме безучастни, че агресията зависи от нас. Във всеки първи час в нашето училище се отделят пет минути  за превенция срещу агресията. Твърдо заставаме зад учителите и директора, защото смятаме, че СУ „Васил Левски“ се ръководи правилно“, казаха още децата. Вижте…

 

 

Свързани статии