3 медала за kарловските джудисти/СНИМКИ/

През уикенда за четвърта поредна година над 600 състезатели от 10 държави, 58 клуба от България, Израел, Грузия, Македония, Гърция, Сърбия, Турция, Молдова, Русия, Румъния, премериха сили в 4-я международен турнир по джудо. Събитието беше организирано от СК „Топалов“, Българска федерация джудо и община Панагюрище. Състезанието се проведе на 22 и 23 юни 2019 година в зала „Арена Асарел”.

Клубът по бойни спортове „Левски” Карлово участва с 8 състезатели от 8 до 18-годишна възраст. През първия ден Кристияна Стоименова в кат. до 38 кг. загуби единствено на финала в категорията си и спечели сребърен медал, а предната седмица в Пазарджик се добра до брозовото отличие.

На втория ден от турнира в Панагюрище при по-големите Пламен Делевски – в кат. до 81 кг., започна с победа, но втората среща загуби от състезателя на „Арена-Спорт”. След това в битките за третото място не прояви и капка колебание, като на малкия финал се наложи на състезателят от Гърция с изключително хвърляне, оценено с Ипон. Всички останали състезатели от клуба дадоха всичко по силите си, като някой от тях се класираха на почетното 5-то място.

Свързани статии