18-годишна красавица е Царицата на Розата в Стрелча/ВИДЕО/

Царицата на Розата Стрелча 2019-а е 18 годишната ученичка Тихомира Такучева. Красавицата е в 11 клас и вчера бе най-аплодираната дама в курортния град.“Повече от 350 години българското розово масло е ненадминато по качество в цял свят и основателно е заслужило репутацията си на превъзходен природен продукт“ – заяви по време на празника на Розата в Стрелча кметът Стойно Чачов.

Розовата фиеста се провежда за 23-и път и е олицетворение на стремежа на хората за съзидателен труд. На този ден стрелчани се обединяват около идеята градът да се развива като розопроизводителен център, доставящ най-качественото розово масло на пазара. Отглеждането на рози е специфичен поминък и малко региони могат да се похвалят с история и устойчиво развитие.

Кметът на града, придружен от съпругата си и официалните гости, посетиха розовите градини и Старата розоварна. Там домакините разказаха в детайли целия производствен процес и разкриха пред посетителите пътя на гюла, до така харесваното по цял свят течно злато.След това домакини и гости се върнаха на градския площад, където се насладиха на празничната програма.Тържеството бе посветено на розобера.

Част от него бе и спектакълът „Стрелча рози бере”, който проследява целогодишния труд на стрелчани по отглеждането на розите. Тазгодишната реализация бе дело на Мариана Няголова и Енчо Божков.Участие в празничната програма взеха децата от ДГ „Д-р Стайко Стайков”, самодейните колективи – Певческа група „Стрелица”, Музикално-театрална група „Бащино огнище”, Певческа група „Роден край”, ученици от Су „Св. св. Кирил и Методий”, възпитаниците на ДГ „Д-р Стайко Стайков” и танцов състав „Усмивки“.

По-късно същата вечер, в концерт, посветен на празника на Розата, участие взеха звездата от телевизионното шоу „Като две капки вода” – Стефан Илчев, младата надежда на българската поп-музика Дара Екимова и обичаната народна певица Ана-Мария .Хиляди жители и гости на града уважиха събитието. Сред официалните лица, уважили празника на Розата в Стрелча, бяха председателят на АБВ – Румен Петков, областният управител – Стефан Мирев, депутатите от БСП, област Пазарджик – Надя Клисурска и Йордан Младенов.

Свързани статии