120- години в Каравелово пазят жива читалищната самодейност/СНИМКИ/

С песни и танци НЧ „Пробуда“ 1899 – село Каравелово отбеляза своята 120-а годишнина.

Събитието започна емблематично със салюти на черешово топче и пускане на бели гълъби. Пред събраите се местни и гости секретарят на читалището Дора Шопова благодари на любимата публика за присъствието и на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов за оказаната финансова помощ за подръжката на читалището. Актьорът Иван Налбантов рецитира едно от любимите стихотворения на читалищния председател-„Паисий“ на Вазов.

Изпълнението на химна на Република България от малката Рая Керезова изправи на крака публиката. В празничната програма взеха участие фолклорна група при НЧ „Пробуда“ 1899. Те зарадваха присъстващите със патриотични песни и стихове. Самодейните състави от Баня и Богдан усмихнаха присъстващите със своите танци, а малкият гайдар Виктор Теодосиев напълни душите и очите на хората с изпълнението си на гайда.

Кулминацията на вечерта беше изпълнението на танцьорите от детска формация към ансамбъл „Розова долина“. За финал кметът на общината Емил Кабаиванов изказа своята благодарност и
преклонение пред всички самодейци за това,че са успели да запазят вече 120 години жива традицията и да съхранят читалищната дейност. Кметът се поклони и пред носителя на наградата Аскеер за цялостно творчество Иван Налбантов.

Гости на празника бяха още заместник- кметът на общината Антон Минев, секретарят Стефан Стефанов, кметове на населени места, общественици. Специален гост бе тазгодишният носител на Аскеер – актьорът Иван Налбантов.

Текст и снимки: Величка Люртова –  стажант-репортер

Свързани статии