100-годишен юбилей празнува читалището в Паничери/СНИМКИ/

100 години празнува вчера НЧ „Соколов 1919“ в хисарското село Паничери. Да поздравят любимите си самодейци дойдоха много гости. Председателят на местния дом на културата Цветозара Данчева поздрави юбилярите и пожела все така да пазят традициите живи.

Събитието уважиха и кандидатът за кмет на община Хисаря, издигнато от местната коалиция СДС-АБВ, инж. Найден Павлов, както и част от кандидатите за общински съветници от листата на коацията. Мария Мутафчийска, кандидатът на коалицията за кмет на Паничери, Минчо Тодоров-претендеттъ за кметския стол в Старосел, както и кандидатите за съветници-Рангел Спасов, Йорданка Джинска, Борис Витев, Стелиян Шалски, инж. Веселин Власев и Иван Жутев, говориха с юбилярите за проблемите и нуждите на читалището. Поздрав към самодейците отправи инж. Павлов. „Бъдете здрави и никога не забравяйте корените си. Благодаря ви за това, че сте днешните будители и просветители, че не се уморявате да предавате българската духовност, самобитност и традиции на младите поколения“, каза инж. Павлов.

Инж. Найден Павлов дари на местното читалище детски книги, на които ще се радват най-малките жители на Паничери. „Аз и колегите ми смятаме, че духовността, българските ценности, се раждат от словото, от образованието. А без книги няма просвета. За това този подарък по случай юбилея на читалището е с такава насоченост“, коментира още кандидатът за кмет.

Той зарадва присъстващите и с друг подарък-изпълнение на детския танцов състав „Сладурковци“ от ОУ „Васил Левски“ град Хисаря с ръководител Йорданка Джинска. Малките танцьори обраха овациите на публиката. Бурни аплодисменти от многобройната публика получиха и самодейците на Паничери, които представиха прекрасен концерт.

Празникът завърши с хоро на площада и пищна заря.

Припомняме, че на 8 октомври-вторник, от 18 часа в читалище „Искра“ в хисарския квартал Миромир инж. Найден Павлов и кандидатите за съветници ще проведат предизборна среща с гражданите.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Свързани статии