Вижте как учат карловските деца да пазят и обичат българщината/ВИДЕО/

Компетентно жури се събра днес в Общинската библиотека в Карлово, за да даде оценка за труда на децата от региона. Конкурсът на ВМРО за кукерска маска и тематична рисунка се провежда за трета поредна година и винаги събира много почитатели сред най-малките жители на общината и безброй аплодисменти от учители и родители.

В комисията която оцени творбите, са художникът Атанас Сеизов, кметът на Климент Мано Манов, журналистът Павлина Петкова, Гинка Тодорова от отдел «Култура» на общината и секретарят на читалището в квартал Сушица Боян Николов. В конкурса участват ученици от три възастови групи-от 1 до 5 клас, от 6 до 10 клас и деца с увреждания. Най-активни тази година са били учениците от Клисура и Ведраре.

Гинка Тодорова, която е част от кукерския състав на Сушица-носител на Златна маска Перник 2018, кметът Мано Манов-част от кукерския състав на Климен и организаторът на конкурса-лидерът на ВМРО в Карлово Светлозар Янков споделиха пред камерата на Подбалкански новинар впечатленията си от тазгодишните творби. Вижте…

Свързани статии