Уникални: Вижте истинските българи от Дъбене/ВИДЕО/

Има репортажи, които се правят на един дъх. Гласът на журналиста потрепва, твърдата ръка на оператора също изневерява за секунди. Чувството, че все още има хора, които пазят и творят българщината, е неповторимо. Изпълва те с гордост и радост. Един такъв репортаж представя днес ПБ Новинар на своите читатели и зрители.

Мъжката група от Дъбене възражда дейност преди 5 години. Създадена е като коледарска група в началото на 70-е години, после прекъсва изяви, но днес където и да се появят, мъжете са приемани с овации и аплодисменти. Хората знаят песните им и ги изпълняват заедно с тях.

Пред камерата на ПБ Новинар застанаха ръководителят Генчо Цолев, домакинът Митьо Цолев, част от самодейците. „Най-голямата награда за нас е да чуеш и видиш признанието на публиката, за това работим, това ни радва“, казват коравите мъже, които се просълзяват, докато изпълняват българските песни.

През септември мъжката група заминава на първото си турне зад граница. Там ще прославя страната и община Карлово. Медията ни призовава, който има възможност, да помогне за пътуването и престоя на групата в чужбина. Вижте и чуйте уникалните гласове на дъбенските мъже…

Свързани статии