Топ ченгета заседават в Хисар, нищят тежки убийства!

01 февруари 2018 ОДМВР-Пловдив е домакин на семинар на разследващи полицаи Той се провежда по инициатива на Главна дирекция „Национална полиция” Двудневният семинарът е организиран от ОДМВР-Пловдив. Той се провежда в Хисаря и в него участват над 150 разследващи полицаи, оперативни работници и експерт-криминалисти от ОДМВР Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Смолян, Хасково и СДВР, началниците на всички РУ към ОДМВР-Пловдив. Форумът бе открит от директора на ГДНП главен комисар Христо Терзийски, заместник-директора старши комисар д-р Благородна Макева и директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Те акцентираха върху важността на качественото извършване на огледа на всяко местопроизшествие за разследваното престъпление и изразиха надежда, че обучителният семинар по тази тема, ще даде допълнителни знания и умения на разследващите.

В програмата на специализираното обучение са включени експерти с дългогодишен опит – прокурор Анна Викова от Окръжна прокуратура Пловдив, г-н Николай Христов, началник на група „Химия, биология и одорология” към Базовата научно-техническа лаборатория, д-р Светлозар Спасов от катедра „Съдебна медицина”.

През днешния ден участниците бяха запознати и дискутираха най-често срещаните грешки и констатирани пропуски при извършваните огледи. Семинарът ще продължи и утре, като опитни разследващи полицаи от СДВР ще споделят свои практики по разследвани от тях убийства.

Свързани статии