Сопот: Някой лъже в съда, кой ли е той?!

След многократни отлагания днес Карловският районен съд даде ход на делото, което заместник-председателят на Общински съвет Сопот Марин Бодуров заведе срещу кмета на община Сопот Деян Дойнов за обида, казана по време на заседание на Общинския съвет.

Като свидетели пред съда застанаха: Мариана Кацарова – председател на Общински съвет Сопот, общинските съветници Красимир Цветков и Евгени Димов и председателят на „Гражданския комитет” Манол Атанасов. Всички те единодушно и без противоречия потвърдиха написаното от Бодуров в жалбата, че по време на заседанието на Общински съвет Сопот, проведено на 16.02.2018 г., в състояние на раздразнение, кметът Дойнов е нарекъл Бодуров с обидна квалификация, като последния се е сдържал и не отвърнал на казаното.

Противно на тях обаче свидетелите на подсъдимия, начело със зам. -кметът Николай Новаков, последван от общинската служителка Милена Радева, заявиха на съда, че не Дойнов бил обидил Бодуров, а Бодуров пръв нарекъл кмета „некадърен малоумник”.

При положение, че всеки от свидетелите обещава да даде верни и безпристрастни показания очевидно е, че няма как фактическата обстановка да се е развила по начин, за който всяка от групите свидетели дават показания. Натрапва се изводът, че някой от свидетелите лъже без страх пред съда. Следващото заседание ще е на 10.01.2019 г. по причина, че подсъдимият не доведе всичките си свидетели, а остави други двама да бъдат по-добре подготвени за следващия път.

При тези противоречия явно ще се наложи да се разпита целият състав на Общинския съвет, както и да се слуша аудиозаписа, за да стане ясно на съда кой не го е страх да влезе за пет години в затвора, като безцеремонно лъже.

ПБ Новинар напомня, че на 04.12.2018 г. от 09.30 този фарс ще се повтори по делото, което Деян Дойнов заведе срещу Марин Бодуров за обидата „некадърен малоумник”.

Свързани статии