Само в ПБ Новинар: Кметът на Карлово, ченгетата и шефът на Инспектората „арестуваха“ два безпризорни коня

Два безпризорно скитащи се коня са били „арестувани“ вчера, разбра ПБ Новинар от свои източници. Сагата започнала в светлата част на деня, когато кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов случайно минал по бул. „Освобождение“. В зелената част на кръстовището с ул. „Теофан Райнов“ градоначалникът видял двете животни, които спокойно си преживяли, но създавали непосредствена опасност за движението.

Кабаиванов звъннал на шефа на Общинският Инспекторат Весела Сотирова, която скорострелно пристигнала на място. От там била сезирана полицията. Ченгетата отвели под конвой двата коня, които общината конфискувала. Безотговорният собственик на животните-Димитър Киров, отнесъл акт за нарушение. Предстои кметът да издаде наказателно постановление. Актът ще бъде издаден заради нарушение на Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред.

Глобата, според Наредбата, ще бъде до 200 лева. При повторно погазване на правилата отново ще има парична санкция в най-високия предвиден размер. ПБ Новинар отново призовава всички собственици на коне да не ги оставят свободно да се разхождат по улиците на Карлово!

Свързани статии