Отново коне в парковете на Хисар, плашат деца и туристи

Множество оплаквания получи ПБ Новинар за коне, които са пуснати свободно в парковете на Хисар. Медията ни вече съобщи за този проблем, но никой не реагира. Днес деца разказаха на репортера ни, че вчера в парка куче е подплашило четирите коня, които са тръгнали да бягат срещу момиче. То се е изплашило много, скрило се в беседка, преживяло ужас. Възрастна двойка израелски туристи са видели ужаса, част от конете са галопирали към тях, туристите са се скрили зад храсти. В този момент се появил мъж, който успокоил разбеснелите се коне и драмата се разминала. Този път!

ПБ Новинар се обади веднага на кмета на общината и на полицията. Инж. Пенка Дойкова не беше уведомена за проблема, изпрати екип за проверка. На сигнала на медията ни веднага реагира полицията.

В крайна сметка конете са прибрани от собственика, който е възрастен животновъд от Миромир. Полицията му е връчила предупредителен протокол. Ако конете бъдат пуснати отново свободно на паша, стопанинът ще бъде глобен. ПБ Новинар припомня, че според Наредба номер 1 в курортния град Хисар е абсолютно забранено отглеждането на селскостопански животни.

Свързани статии