Община Карлово започва работа по изграждането на културната инфраструктура, предвидена в Инвестиционната програма

Община Карлово започва работа по изграждането на културната инфраструктура, предвидена в Инвестиционната програма. Това съобщи в предаването „Часът на Карлово” на Радио „Фокус”- Пловдив зам.-кметът на Карлово Данка Люртова.

„Предстоят ни срещи с избрания вече Фонд на фондовете в МРРБ и консултации с тях за това по какъв начин общината да кандидатства за културната инфраструктура на територията на град Карлово”, съобщи Люртова. По думите и по тези дейности общината ще започне да работи усилено през ранна пролет.

В направлението „Културна инфраструктура“ ще бъдат реконструирани и модернизирани Градската галерия, Историческият музей и читалището „Васил Левски“ на обща стойност приблизително 2,9 млн. лева.

Предстои изграждането на „Център за работа с деца на улицата“, предвиден в социалната инфраструктура от инвестиционната програма. За това са предвидени 1,5 милиона лева.

Карлово е една от 39 общини в България, която бе одобрена за финансиране на проекти по оперативната програма „Региони в растеж“ за програмния период 2014-2020 година. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 16 милиона 269 хиляди лева и включва проекти от градската, социалната, културната и образователната инфраструктура.

Предварителните планове на общината са до 2019 година да бъдат завършени 85 % от проектите в инвестиционната програма./Радио Фокус

Свързани статии