Кметовете Кабаиванов и Шаламанов от Розино: Заедно ще се борим за карловската роза!/ВИДЕО/

„Стотиците нерегистрирани стопани, които отглеждат немалко розови насаждения, доведоха до срив в цената на розата. Трябва да се обединим в сдружение, което да представлява стопаните на гюлови градини и те да бъдат защитени. Розата този сезон се оказа трънлива, но аз плътно застанах до недоволните. Благодарение на бързата реакция на общинския кмет Емил Кабаиванов в Карлово пристигна земеделският министър Румен Порожанов и след тежки преговори бяха предприети действия“.

С тези думи започна приветственото слово на кмета на Розино Ангел Шаламанов към хилядите християни и мюсюлмани, дошли на площада, за да отбележат заедно Празника на розата в най-голямото карловско село.

Д-р Кабаиванов също коментира проблема със символа на Подбалкана и заяви: „Започна усилена работа по Закона за розата, но аз не съм спокоен, докато той не бъде приет. Заедно с вас съм, заедно ще се борим, за да решим този проблема“, каза общинският градоначалник и припомни, че бунтът в карловско заради картела на босовете в бранша тръгна именно от Розино.

Празникът започна с детско шоу-мюзикъл „Злото заедно ще победим“, водено от откривателката на таланти-актрисата Илиана Балийска. Тя зарадва малчуганите с игри и много изненади. След официалните обръщения на кметовете, програмата продължи с горещите танци на „Етноритъм“ Пловдив и народен оркестър „Тракийско настроение“ с р-л Петко Кънев.

Свързани статии