Кметът на Карлово с новина пред ПБ Новинар: Изчисляваме можем ли ежедневно да събираме отпадъците в града/ВИДЕО/

Възложил съм да бъде създадена нова организация на дейностите сметопочистване и сметоизвозване. Правят се изчисления дали можем да събираме битовите отпадъци в Карлово ежедневно. Ако това стане факт, ще намалим броя на контейнерите, но пък при положение, че всеки ден почистваме, няма да имаме нужда от толкова съдове за смет.
Вероятно в по-големите селища, които са с над 3000 жители, също ще се намалят контейнерите, ще се почиства два пъти седмично. Не желаем да увеличаваме данъците на хората, за това в момента изчисляваме как да направим това, което споделих, възможно. Новината съобщи в интервю за ПБ Новинар кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

При откриването на многото детски и спортни площадки миналата седмица, родители с свързаха с медията ни, за да попитат чрез нас кмета какво се прави за другите селища, освен за Карлово, където също има деца.

Имаме проекти за всички населени места-за централните части, за детски и спортни площадки. Имаме проекти за над 180 милиона лева, с които ще кандидатстваме, няма да остане населено място необлагородено, това ще се случи поетапно, през следващите няколко години, каза още Кабаиванов.

Той припомни, че в края на миналата година местната власт е закупила и монтирала в 14 кметства съоръжения за малчуганите. Вижте…

Свързани статии