Кметът на Калояново пред ПБ Новинар: Големият проект за пълен ремонт на пътищата ще стартира веднага след зимата/ВИДЕО/

Община Калояново е готова за зимата, за всички села са осигурени земеделски производители, които ще се грижат за почистването при снеговалеж. Това съобщи в интервю за ПБ Новинар кметът Георги Георгиев.

Подписахме споразумение между ВиК Пловдив и общината за подмяна на главен водопровод в село Главатар, така проблемите с недостига на вода ще бъде решен, съобщи още Георгиев.

Големият проект за пътищата в общината е на база приключване, имаме вече избран изпълнител. Ще бъдат реконструирани напълно важни пътни артерии в региона за близо 6 милиона лева, ще се рехабилитират три пътя-гара Калояново-Ръженво Конаре главата, гара Калояново-Дълго поле-Ръжево Конаре и отсечката към жп гара Калояново. Ремонтните дейности ще започнат след зимата

В момента имаме подаден проект за общинските паркове, ще се изградят нови детски площадки и ще се облагороди парка и зелените площи в центъра в Калояново. По същия проект в Ръжево Конаре ще се изгради детска площадка, в останалите големи села Дълго поле и Житница има изградени детски съоръжения.

В новия бюджет местната власт ще предвиди повече пари за ремонт на пътища, това е особено важно за хората, каза още Георгиев.

Имаме готов проект за ремонт на улици, чака се да се отвори такава мярка, за да се кандидатства с проекта. Леко ще бъдат вдигнати данъците в общината, каза още Георгиев.

Цялото интервю с кмета на общината вижте в ПБ Новинар.

Свързани статии