Браво: Млади карловки отличени с награда за доблест и благородство!

Горди сме, че двете ни активни доброволки- Денислава Колева и Катерина Димитрова, които номинирахме от МИЦ-Карлово, са сред 20-те младежи от цяла България, отличени с наградата за доблест и благородство, съобщават от Младежкия информационен център.

Наградата е учредена през 2017 г., за да отличи по специален начин благородството, сътворено от деца и млади хора, и за да подчертае доблестта, която младите хора в България носят и разпространяват.

Учредители на наградата са 3 юридически лица, 3 физически лица и 1 държавна администрация: Фондация „Фехтовална Академия Васил Етрополски“, Малтийски Орден – България, Фондация „Българска памет – братя Диневи, Офелия Кънева, Янко Кръндаров, Васил Етрополски и Държавна Агенция за закрила на детето.
През 2018 година наградата се връчва за първи път под патронажа на цар Симеон Сакскобурготски.

На 11 юни 2018г. на официална церемония в резиденция „Врана“ в София 20 младежи получиха признание за своя принос към обществото, за това, че се включват в добри дела и инициативи за общото благо.

Галя Шатова от ЦНСТ-Карлово с много отличия и златни медали от Европейски шампионати за вдигане на тежести също е сред отличените младежи, но поради участие в турнир не присъства на церемонията.

В прикачените файлове са номинациите на трите отличени момичета от Карлово.

Медиен партньор на наградата е Нова телевизия, където нашите доброволки са медийни звезди:))

https://nova.bg/…/%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%…/

Благодарим на Катя за добрите думи, които сподели пред репортерите на Нова за това, което прави организацията ни за младите хора. Нека видят, че и в малките градове на България се предоставят възможности за развитие и включване на младежите.

Приканваме повече младежи да се включват активно в инициативите за местната общност и не заради наградите, а за личностно удовлетворение и развитие.
Защото поговорката гласи: „Който добро прави, добро намира!“

Свързани статии