Антон Минев: Училищата и детските градини са готови да посрещнат отоплителния сезон

Училищата и детските градини в Община Карлово са готови да посрещнат отоплителния сезон. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив заместник-кметът на Община Карлово с ресор „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ Антон Минев. По думите му, в последните години не се регистрира никакъв проблем с отоплението.

„4 общински училища, 2 средни и 2 основни, плюс 5 детски градини са на отопление на газ, тъй като имаме локална газопреносна мрежа в града. Те бяха първите обекти, които включихме в тази мрежа и в последните години отоплението е изцяло на газ. В останалите училища отоплението е с нафтови котли.

Нямаме проблем на този етап, тъй като в последните години почти навсякъде бяха подменени и реновирани котлите. Училищата и детските градини са на делегиран бюджет и всеки един директор си осъщестява процедура за доставка на нафта, а за газта е с договор към фирмата, която стопанисва газопреносната мрежа“, обясни Минев.

Заместник-кметът на Община Карлово посочи, че категорично няма да бъдат закривани училища. „За Община Карлово този процес приключи преди около 6-7 години, когато извършихме масова оптимизация на училищната мрежа. Тогава бяха закрити 8 училища в малките населени места. В днешно време не се налага ново преструктуриране или закриване на училища. Създадохме средищни училища.

Съответно за децата от населените места, където бяха закрити училищата, всяка година правим организация за тяхното транспортиране“, посочи Антон Минев. Той допълни, че през новата учебна 2018/2019 година не се отчита съществена промяна в броя на учениците на територията на общината – броят им се запазва почти константен./Радио Фокус

Свързани статии