34 са сигналите за извършени престъпления в селата на територията на Пловдивска област в периода от ноември до февруари

34 са сигналите за извършени престъпления в селата на територията на Пловдивска област в периода от ноември 2017-та до февруари 2018 година. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от Областната дирекция на МВР. В този период от четири месеца са сформирани общо 16 мобилни екипа, по 4 всеки месец, като са посетени 56 малки и отдалечени населени места в областта, за които няма възможност за постоянно полицейско присъствие.

„Ръководството на Областната дирекция на МВР въведе организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта. По разпореждане на главния секретар на МВР, от месец ноември миналата година, мобилни екипи от служители в отделите „Криминална полиция” и „Охранителна полиция” ежемесечно посещават селата, в които няма постоянно полицейски инспектори. Служителите, ангажирани с тази превантивна дейност, носят жилетки с обозначение „Полиция”.
Те осъществяват срещи с жителите и представителите на местната власт два пъти седмично в четири населени места на територията на две районни управления извън Пловдив. Целта е хората да имат възможността пряко да информират униформените за нарушения на обществения ред и Закона за движение по пътищата, извършени или подготвяни престъпления, както и за случаи, за които е необходима намесата на други компетентни институции.

След приключване на срещите, приетите в писмен вид сигнали се завеждат в деловодството на районното управление, на чиято територия е населеното място и се предприемат действия за проверка“, съобщиха още от полицията.

Графикът за приема на мобилните екипи предварително се оповестява на видно място в съответното село. В случай, че няма желаещи да се срещнат с полицейските служители по време на престоя им, заедно с представител на местната власт и на случаен принцип те посещават хората в домовете им, както и в местните магазини и питейни заведения./Радио Фокус

Свързани статии